Facebook
Simpelschrijven
Dorpsweg 129a hs59
1697 KJ Schellinkhout
E info@simpelschrijven.nl
simpel schrijven
Training - Programmaonderdelen - Practische informatie

Praktische informatie

Aantal deelnemers

Voor een intensieve schrijftraining gaat Simpelschrijven uit van minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers per groep. De ervaring leert dat een praktische schrijftraining met voldoende persoonlijke aandacht het beste tot zijn recht komt bij 6 tot 8 deelnemers.

Het programma

Simpelschrijven ontwikkelt in overleg een schrijftraining op maat. Het definitieve programma is afhankelijk van de wensen, tekstsoorten, schrijfwerkzaamheden en het niveau van de deelnemers.

Didactisch uitgangspunt

Het is vooral leren door te doen. De deelnemers worden actief aan het werk gezet met praktijkopdrachten op basis van de eigen teksten. Er is veel afwisseling in de werkvormen: van schrijfoefeningen en praktijkvoorbeelden tot groepsdiscussie en onderlinge feedback.

De schrijftrainer

De trainingen worden verzorgd door Ewout Fehres. Ervaren schrijver en praktisch taalmens met een heldere aanpak in klare taal. Heeft jarenlange ervaring als tekstschrijver, eindredacteur en taaltrainer bij verschillende uitgeverijen, vakbladen en overheidsprojecten.

Vervolgondersteuning

  • De training kan worden aangevuld met een syllabus of uitgebreide schrijfwijzer.
  • Daarnaast is het mogelijk om ‘digitale nazorg’ op te nemen in het programma. Iedere deelnemer kan dan tot een maand na de trainingsdag een tekst aan de schrijftrainer voorleggen voor een sterkte-zwakteanalyse aan de hand van de richtlijnen en uitgangspunten die zijn behandeld en geoefend.

Disclaimer - Leveringsvoorwaarden tekst - Leveringsvoorwaarden training